Невероятна е! Тя отказа захарта преди 28 г., вижте я на 70 г. като манекенка (СНИМКИ)

0
3443

След като дълго време е била пристрастена към сладкото, Каролин Хартц се отказва от захарта преди 28 години. Сега тя е на 70 г. и изглежда по-добре от всякога, гласят нови подробности за необикновената ѝ история, за който БЛИЦ вече писа. „Много жени смятат, че след 50 г. е невъзможно да поддържат добра форма.

Наистина метаболизмът се забавя с възрастта, но ако поемем контрол над нещата, храним се по-здравословно и работим по-усърдно, нещата ще се получат“, казва австралийката. За нея две неща са от изключително значение – да подбираме по-внимателно храната, която ядем и да внимаваме с количествата.

„Прекаленото похапване може да доведе до ненужно качване на килограми. Наслаждавайте се на всяка хапка, която поглъщате и това ще ви помогне да се храните по-бавно и да не преяждате“, съветва 70-годишната жена, цитирана от Daily Mail и vesti.bg.

И това е интересно – Акад. Никола Комодо: Тестените храни причиняват диабет – четете в най-добрия здравен сайт у нас www.zdrave.to. Делничното меню на Каролин включва плодове и варени яйца с чаша английски чай за закуска.

На обяд похапва пиле, ориз, сьомга или салата. За вечеря залага отново на пиле или риба със зеленчуци или сладки картофи. Между основните хранения Каролин си позволява оризовки, ядки или бисквити. Австралийката продължава да пече вкусни сладкиши, но без захар и вместо традиционните продукти, използва бадемово брашно или кокос.

Признава, че понякога похапва по две парчета черен шоколад вечер. Освен с хранителен режим, Каролин поддържа формата си със спорт. Тя играе тенис, практикува йога, медитира, разхожда се с кучето си всеки ден по 30 минути.  И още един важен фактор – сънят. Г-жа Хартц спи по 8 часа. А за жените Каролин има само един съвет: „Никога не се сравнявайте с другите“. „Бъдете щастливи и не се притеснявайте от възрастта си“, допълва австралийката.    

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук