НЕВЕРОЯТНО! Вашето тяло има тези свръхестествени способности

0
1444

Може да ви звучи невероятно, но тялото ви притежава няколко свръхестествени способности, чрез които може само да предсказва бъдещето си. Тези умения не се появяват на съзнателно ниво, а на подсъзнателно, заради което трябва да се тълкуват.

Тялото ви предсказва времето

Ако ставите ви скърцат, болят ви или се схващат, най-вероятно в следващите дни времето ще се влоши. Тази връзка между организма ни и условията навън се появява заради падането на атмосферното налягане, което предизвиква и спад на течностите в тялото. По тази причина и започване да усещаме болки в ставите.

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Тялото ви предсказва бъдещето

Бъдещето наистина може да се предсказва, но не съзнателно, а като следите спонтанните си емоции, известни като интуиция. Изследване е доказало тази теория преди време, като показваше серия от снимки на предварително избрани участници. Някои от фотографиите са били неутрални, а други – лични, целящи да предизвикат емоционална реакция. Проучването е доказало, че секунди, преди да се представят личните снимки, сърдечният ритъм на участниците се ускорявал.

Тялото ви показва кога сте влюбени

Достатъчно е само да погледнете в очите човека, в когото сте влюбени, и той веднага ще разбере за чувствата ви, защото зениците ви ще се разширят. Тази реакция се задейства от нервната система и е спонтанна. Винаги, когато погледнем нещо, което ни харесва, очите ни ще ни издадат.

Тялото ви има физическа суперсила

Вероятно сте чували, че всяка майка може да стане неестествено силна, когато детето ѝ е в опасност и дори може да вдигне с голи ръце цяла кола. Това е така, защото в стресова ситуация тялото освобождава големи количества адреналин. Хормонът ускорява пулса и дишането, а храносмилателната система спира работа. Така мускулите става много по-силни и за нула време придобиваме суперсила.

Ушите ви също могат да виждат

Когато загубите едно от петте си сетива, друго се засилва. Подобна връзка е установена между зрението и слуха и слепите хора имат много по-изострен слух от тези, които могат да виждат. Това им позволява да водят относително нормален начин на живот, а най-известен е случаят на Даниел Киш, който въпреки слепотата си е професионален планински велосипедист.

Може да виждате на забавен каданс

Ефектът Bullet time или виждане на забавен каданс позволява да визуализирате едно действие до най-малката подробност, защото всичко около вас се случва твърде бавно. Това е реакция на мозъка, която се отключва при силна тревога. Тогава човек започва да мисли много по-бързо, а действията около него да му се струват твърде бавни.sanovnik

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук