Невиждан скандал! Бесен тенисист удари съдия! Публиката затихна, а след секунди реферът…

0
695

В тениса властват добрите нрави. Ситуация от мач за „Дейвис Къп“ обаче предложи на публиката невиждана драма на корта. Бесен от неточности в собствената си игра Денис Шаповалов отпрати с огромна сила топка към пространството вдясно от тенисиста.

А топката се удари със сериозна сила в лицето на съдията на мача. В случая реферът неволно предпази зрителите зад себе си. Но изпадна в ситуация, близка до нокдаун.

Скандалният момент се разигра по време на мач между Шаповалов и Кайл Едмънд. Среща от тенис-спора между Великобритания и Канада в надпреварата. При резултат 2:2 победи Денис и Кайл трябваше да определят кой отбор ще се класира за четвъртфиналите.

Едмънд се поздрави с успех в първите 2 сета, поведе и в третия, а Шаповалов в момент на недоволство от представянето си уцели рефера. Действието естествено не е планирано, но въпреки това съдията реши – дисквалификация в мача! Победа за Едмънд и 3:2 в полза на Великобритания. Кайл и компания се класират за четвъртфиналите.

Шаповалов е сред младите таланти в тениса. Денис е на 17 години и тепърва ще има много възможности на корта да се реваншира за въпросното си поведение в мача с Едмънд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук