Неизвестно чудо на природата! Ето коя е ангелската билка и какво лекува?

0
1448

В природната аптека това растение се нарича ангелската билка. Твърди се, че лично най-видният – Архангел Михаил я е открил. Алтернативни лечители са категорични, че тя може да лекува всичко. Билка Ангелика се ползва в хранителната индустрия като хранителна добавка, във фармацевтичната като лекарство и в парфюмерийната, заради нейния аромат.

Ангелика в древността е била сред най-използваните, особено в Средновековието. В този период благодарение на нея е бил спасен животът на много хора, именно по този начин лековитото растение получило името ангелска билка, което през годините станало Ангелика. Твърди се, че лично Свети Архангел Михаил е открил билето.

Angelica Archangelica, ангелска билка, пищялкаДолната част на лековитото растение – коренът на билка Ангелика е изключително препоръчван за добро храносмилане. Апетитът пък се насърчава от етеричните масла от природния лек. И това не е всичко. Ангелската билка дори се прилага при тежки болести, сред които и анорексията. Наред с това лекува ревматични болки, проблеми свързани с болезнената менструация при жените, както и чернодробни заболявания.

Въпреки основната си слава на женска билка, лечителите често я предписват и за мъже. В случаи на тежки циркулаторни проблеми – високо кръвно или тежка умора. Според китайците, жените, които пият отвара от билка Ангелика изглеждат млади доста дълго време. Ето защо те я добавят във всички разкрасителни кремове.

Как използват билката в Мексико? Чаят, който се приготвя от корена на пищялката (Ангелика), се пие при чревни възпаления и храносмилателни проблеми.

Бронхит и възпалени бели дробове също се лекуват благодарение на Ангелика. Използва се още и при лечение на тромбоза, безсъние и успокояване на нервите.

Angelica Archangelica, ангелска билка, пищялкаНачини на приложение: 30 грама ситно нарязан корен залейте с половин литър бяло вино. Оставете да престои едно денонощие като разбърквате често. След 24 часа прецедете и пийте по половин винена чаша сутрин и вечер.

Кипнете 1 чаена чаша корен от Ангелика в литър вода за не повече от пет минути. Охладете и съхранявайте в хладилник. Отварата може да вземете със себе си по време на екскурзия като използвате вместо вода или приемате разредена с вода.

Може да откриете пищялката (Ангелика) и на капсули на прах. Жените могат да вземат до 3-4 грама дневно, средно по три пъти на ден. По същия начин 3-5 мл тинктура от корени на Ангелика може да приемате три пъти дневно./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук