Нечуван поклон пред Путин в Атон – седна на трона на византийските императори

0
1517

Света гора е източник на нравствените устои на обществото, заяви президентът на Русия, пристигайки в Атон. В монашеската република той посети храма Успение на Пресветата Богородица, където бе отслужен кратък молебен. По време на молебена бе произнесена молитва за здраве, живот и благодат на божия раб Владимир и семейството му и на всички заобикалящи го.

Путин благодари на вселенския патриарх и на предстоятеля на гръцката православна църква за онова, което правят, за да поддържат отношенията с руската православна църква и руския народ.

Тук съм за втори път и неизменно чувствам особена топлота, доброта и най-добро отношение не само към мен като руски държавен глава, но и към руския народ и към народа като цяло, каза Путин.

Той отбеляза, че на Света гора се извършва много важно и много нужно за православния мир дело, свързано с укрепване на нравствените устои на обществото

В столицата на монашеската република Карея Путин седна на трона, на който в миналото са седели само византийските императори, съобщи телевизия „Цариград“. Според всички наблюдатели това е нечуван поклон пред гост на Света гора.

Фотография от посрещането публикува в своя туитър специалният кореспондент на «Комсомолская правда» Дмитрий Смирнов.

Припомняме, че Владимир Путин бе посрещнат в Света гора от президента на Гърция Прокопис Павлопулос и протоепистатът на Атон отец Павел.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук