Не е за хора със слаби сърца! От тези СНИМКИ и разкрития ще настръхнете от ужас и погнуса

0
2496

Теорията на учените, че мъжките змии играят главна роля при половия акт между влечугите се оказва невярна. Женските и тяхното поведение в размножителния процес са предоставили ясни доказателства за това кой точно владее ситуацията. Неочакваната изненада е разкрил серпентологът Хесус Риванса, който вече от 20 години се занимава с изучаването на анакондите, когато той измъкнал една представителка на „нежния пол“ от група змии, свити на брачно кълбо.

Това съобщи в. Монитор, позовавайки се на Би Би Си. Тялото на този негов обект на научния интерес било силно издуто, както това се случва при анакондите, когато преяждат с плячката си. Ученият очаквал, че змията ще изплюе част от храната. Обаче именно тук го очаквала изненада – вместо обичайна част от змийската трапеза (мишки, плъхове или други гризачи) от устата й се подала опашката на друга змия, в която специалистът безпогрешно разпознал мъжки екземпляр. Следователно женската анаконда се оказала сексуален канибал. Всички по-нататъшни наблюдения показали, че изплюскването на половия партньор (на един от тях) не е изключение, а по-скоро закономерност, която се наблюдава при почти всички женски. Това обърнало с краката нагоре съществуващата досега теория за доминирането на мъжките над женските анаконди по време на размножителния им период.

Според доктор Риванса, предишните изследователи са допуснали грешка, която е следствие на влиянието на стереотипите – изследванията преди това са извършвани от нейни колеги мъже и тук решаваща роля е изиграла половата солидарност. Фактът, че женските анаконди могат да поглъщат мъжките, не е учудващ, защото те са средно 4,7 пъти по едри от мъжките.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук