Не подминавайте тези симптоми! Те издават, че щитовидната ви жлеза не е добре

0
1566

Наясно ли сте колко е важно доброто функциониране на щитовидната жлеза за целия организъм?Когато хората се притесняват за здравето си, те не винаги обръщат внимание на щитовидната жлеза. Обикновено, когато човек почуства неразположение се фокусира върху сърцето, белите дробове, мозъка или костите, за да откре проблема. Щитовидната жлеза, обаче има изненадващо влияние върху тялото и, когато има проблем с функционирането й, тя влияе върху почти всеки друг орган.

Щитовидната жлеза има форма на пеперуда и е разположена в долната част на гърлото. Името и идва от гръцката дума за „щит“- тиреоидея. Най-важните хормони, които тя произвежда са трийодтиронин и тироксин, и са от решаващо значение за много аспекти на другите органи и системи в човешкия организъм- за въглехидратната обмяна, за телесната температура, сърдечно-съдовата система, нервната система и др.

Хипотериодизмът е недостатъчност на някои от хормоните и забавена функция на щитовидната жлеза. Ето и списъкът с възможните симптоми на заболяването.

1. Умора

2. Запек

3.Чувство за студ

4. Покачване на тегло

5. Депресия

6. Мускулни болки

7. Падане на косата

8. Суха кожа

9. Болки в ставите

10. Нарушена памет

Ако имате комбинация от някои симптоми за дълъг период от време е добре да се консултирате с лекар, за да видите дали щитовидната жлеза функционира добре. Ако има нарушения с приемането на синтетични хормони е необходимо да се възвърне хормоналния баланс./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук