Нинова отправи закачка към Борисов за състезание, предупреди генерал Радев

0
1280

Уважаеми опоненти от ГЕРБ – искате състезание, но нямате състезател. Ние предлагаме силна двойка, която да върне достойнството на нацията, да върне държавността, да гарантира сигурността на хората, да бъде алтернатива на статуквото ГЕРБ. България иска промяна и ние от БСП я предлагаме – ген. Радев и Илияна Йотова, каза соцлидерката пред соцактива от цялата страна на национално съвещание на БСП в НДК, посветено на президентския вот. Нинова посочи, че за първи път е съгласна с Бойко Борисов – че всяка партия трябва да носи политическа отговорност за номинациите си.„Г-н премиер, коя политическа партия ще понесе отговорност за Плевнелиев? Кога ще направите оценка за хибридните войни, за тежкия лобизъм в полза на олигархията, за липсата на вето върху закони, които КС обяви за противоконституционни, за флотилията в Черно море?“, попита Нинова. Ако мандатът ви е успешен – излезте и кажете, ако не е – излезте и пак кажете, хвърли ръкавицата соцлидерката.

Аз ще бъда вашият боец, ще оправдая доверието ви и ще бъда президент, който умее да казва „не“, застана пред социалистите от страната кандидат-президентът. След него първото си обръщение направи и вицето му Илияна Йотова, която благодари на съпартийците си за доверието и заяви, че няма да го предаде. Кандидат-вицепрезидентът на БСП се обърна към ген. Радеви, като го предупреди, че „въздухът в тази зала трепти от доверие“ към него.

„И най-малкото движение срещу тази партия няма да ви бъде простено“. Йотова, избрана негово вице само два часа по-рано, изложи визията си за президентската институция. „Никога повече президентът на България не трябва да допуска държавата да бъде унижавана, не трябва да допуска да има началници“, каза евродепутатката. Йотова посочи, че от утре кампанията на двамата като двойка ще е азлична – без злоба, но с критика към управляващите./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук