Нинова пред ИБ и председателите на съвети: Моля ви, без популизъм. Каквото обещаем сега, трябва да изпълним

0
147

БСП продължава курса на организационно укрепване и повече функционалност в работата на своите органи. В тази връзка се проведе и първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети.

Взе се решение всеки съвет да направи детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета Борисов, в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от ПГ на „БСП за България“ да внесат като въпроси към съответните министри.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Друга задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – „Визия за България“.  Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

„Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са: здравеопазването, икономиката, доходите и образованието“, очерта посоката на действия лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук