Нови правила, операторите не искат да знаем! Важно за всички българи с мобилен телефон!

0
2289

От 15 юни влизат в сила новите правила за роуминга на територията на Европейския съюз плюс Лихтенщайн Исландия и Норвегия. Според тези правила в която и страна от Съюза да се намира например български гражданин, той ще бъде таксуван в рамките на лимитите според тарифния му план у нас.

Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

„Ще се спазва т. нар. политика на справедливото ползване – когато закупиш абонаментна карта в една страна, нямаш право да купуваш такава карта в друга страна от ЕС или да купуваш няколко карти за роуминг. Половината от лимита трябва да използвате в страната, в която живеете. Ако ви се налага да пътувате за по-дълъг период от време, операторът ще следи поведението ви в продължение на четири месеца и има право да ви даде допълнителна надценка, ако прецени, че има явни признаци на злоупотреба“, заяви Божков.

Той обясни, че си е поставил за цел подобряване на покритието в България. „Зад думите на мобилните оператори трябва да стоят реални стойности. Недопустимо е в 21 век да има ниво на сигнала тука има-тука няма“, каза още шефът на КРС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук