Нови шест столични квартала със зони за платено паркиране?

0
369

Обсъжда се вариант за обособяване на 16 000 платени паркоместа в районите „Възраждане”, „Лозенец”, „Средец”, „Красно село”, „Триадица” и „Оборище”

Правят синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София. Идеята е на районните кметове, а целта – да се сложи ред в паркирането.

Любопитното е, че за момента тази идея не е известна на повечето хора. Зрител на НоваТВ изпрати снимка на залепена бележка на входа му, в която са обяснени идеите за новите платени паркоместа.

От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.

От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 000. Идеята е те да са в районите „Възраждане”, „Лозенец”, „Средец”, „Красно село”, „Триадица” и „Оборище”.

В понеделник на заседание на транспортната комисия общинските съветници ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони./Кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук