Нови 1 681 случая на COVID-19 у нас

0
79

Новите случаи за последното денонощие са 1681.

Това каза доц. Ангел Кунчев в предаването „Здравей, България“ по NOVA, след като Единният информационен портал не бе обявил данните за изминалите 24 часа. По думите на Кунчев вероятно има някакъв технически проблем с информационната система. След разговора с доцента, данните бяха обявени. 

„Продължаваме да се движим в около 14-15% положителни от всички изследвани на ден. (от 14,08% до 12,52% – бел. ред.) 8 309 са в болница. Тук също имаме намаление. Най-слабо е намалението при хората, които се нуждаят от интензивни грижи – 781 са те. Почти същият е броят на загубилите битката с COVID – 103-ма са починалите през изминалото денонощие“, посочи Кунчев.

ю

„Имаме постепенно намаляване на бройките и броят на починалите прави впечатление. Това е най-трудният за анализиране проблем, защото влияят твърде много неща. Важно е между тях да няма такива случаи, свързани с начина на лечение на хората и да не правим грешка с това как ги лекуваме или диагностицираме. Тук мисля, че грешка няма, защото правим това, което се прави в целия свят и то с препаратите, с които се работи в целия свят“, заяви той.

„Колкото по-бързо осигурим защита на хората, дори да има възникване на заболяване и след имунизация, те няма да бъдат толкова тежки, че да трябва да бъдат лекувани хората, камо ли да водят до смърт“, допълни той.

Най-много заразени отново са открити в София-град – 386. Следват Пловдив със 157, Варна – 125, Благоевград – 63, Кюстендил – 29 и Перник – 24. Няма област без нови случаи, като най-малко те са отново в Разград – 12, а в Търговище са 13.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук