Нумеролог №1 за 2016-а: Женете се през юни, зачевайте през май

0
1688
автор
Любомир Старидолски

Ако сънуваш умрял човек, невинаги е на нещастие, разкрива окултистката

Световната здравна организация е обявила 14 март за световен Ден на съня. Той има лечебни свойства да лекува тялото и душата. Българинът обаче напоследък е толкова болен и яростен, че може би не си доспива достатъчно. Откъде идва лошотията у нас и какво разкриват числата и сънищата за бъдещето ни, попитахме нумеролога и специалист по тълкуване на сънища Ели Маринова.

– Голяма агресия заля улиците на България, като зомбита се млатим по улиците в някакъв странен унес. Къде е проблемът, г-жо Маринова, не си доспиваме ли, или нещо в числото на годината нагнетява това напрежение?
– Според нумерологията 2016 година е девета универсална. От друга страна, България от годната си на създаване (681) и от самото си название се намира под опеката на числата 3 и 6. Сумирани, те дават отново деветка. Всичко това води до едно натрупване на повтарящи се числа – в случая две – 9-9. А това създава напрежение.

Тази цифра има много положителни качества. В нея има много хуманизъм, стремеж към истина и разбирателството. Но, от друга страна, числото прави така, че хората да драматизират нещата повече от необходимото и тук някъде се пораждат злото и агресията. Лично аз през годините, наблюдавайки деветката й деструктивния й ефект върху личността, съм я оприличила на един вулкан. Това е крайният огън, който в името на някаква правда ни подпалва рязко да се спускаме и да решаваме борчески ситуации и проблеми без никаква мисъл за последствията или крайния резултат.

– Навлизаме в първото тримесечие на годината, какво ни чака в политически и икономически план?
– Числото, под чиято орисия попада 2016-а, се занимава още с големия свят и с границите, било между държавите или в отношенията между хората. Поради това аз очаквам бежанската вълна да си покаже рогата. В политически план годината вещае доста драматизъм. Ще се нагледаме на недобре обмислени, популистки решения с неочакван край, досущ като излезли от разказите на Роалд Дал. Политиците от целия спектър е хубаво да знаят, че нумерологичното изискване на годината е за премерена и професионална дипломация, която да не се бърка с манипулация.

– А енергиите на 2016 г. в полза на коалициите ли работят, каквото е управлението на страната, или напротив – усилват центробежните сили?
– (Смее се.) Точно второто. Коалицията, за да я има, трябва да има желязно разбирателство между частниците. Защото ако преди всичко е минавало, то сега разногласията в човешките колективи, съюзи ще се окажат доста по-мощни. На първо място е необходима стабилна цел-програма, която да е дългосрочна, а не да се променя всеки месец. Деветката помага тогава, когато всички от 1 до 9 работят заедно. Деветката, както споменахме, отговаря за границите между държавите и в отношенията между хората. И тези граници трябва да бъдат пресичани по подходящ начин. Това предупреждение важи за личните и професионални отношения. В противен случай се получава криза.

– Някои ясновидци обявиха задаващи се предсрочни избори заедно с президентските. Според вас прескочи ли това правителство рубикона на зимата?
– Тази година рубиконът не е един, а три. Вторият е през март и април, когато очаквам напрежение, а следващият рисков за правителството период ще бъде през септември и октомври. От гледна точка на нумерологията предпоставки за брожения има във всички сфери, които разчитаме, че ще си вървят на самотек – финансов сектор, здравеопазване, образование, имигранти.

– Нерядко за бъдещето на дадена област или държава може да се съди от личната нумерология на т.нар. отговорни фактори. Каква информация ви дава датата на раждане на премиера Бойко Борисов?
– Миналата година за него беше девета лична, а през тази се намира в първа. Това ще рече, че Борисов навлиза в един нов житейски цикъл. Сега посява семенцата на новите намерения, които в идното десетилетие ще дадат плод. Ако той влезе накриво, така да се каже, в този си период и не успее да овладее кораба и отговорностите, то ще има сериозни трудности за бъдещето. И обратно – може да се радва на безоблачни години напред във времето, ако точно през 2016 г. безкомпромисно си свърши работата, за която българите му плащат заплатата.

– Много хора се интересуват кои са добрите месеци за любов, бизнес, брак. И въобще какво да правим, че тази година да имаме по-малко спънки в работата и личните отношения?
– О, това е много е индивидуално. Генерално мога да кажа, че за брак годината не е лоша. За венчавки юни и ноември са доста подходящи. Около март и май периодът е добър както за зачеване, така и за раждане. Тогава очаквам да се родят и повече бебета.

Що се касае до финансите, годината крие някои рискове. Месец април например е добър за големи сделки и прибиране на дивиденти, но само ако преди това е създадена стабилна основа. По същия начин юни е добър за надграждане, изпълнение и реализация на вече установени планове и контакти. Най-рисков месец е август. Там ако не сте обмислили нещо, по-добре не се захващайте.
Генерално посланието на 2016-а е, че общностите и хората, гледащи в една посока, ще имат успех във всички измерения.

– Казахте, че 2016-а е под знака на магичеката 9-ка. А чували ли сте теорията, че тя, като последна от едноцифрените числа, ни помага да надзърнем в невидимия свят под формата на сънища?
– Точно така, тя ни отваря към света на духовното. Ето, ние работим, но не го правим само за заплата. Успоредно с това трупаме и житейски, и духовен опит, който сякаш кристализира чрез сънуването. Много хора получават духовни послания. И вече в зависимост от нивото си на осъзнатост и опит успяват или не успяват да ги разшифроват правилно.

– Какво са за вас сънищата – плод на нашата фантазия и потиснати страхове и желания, както сочи Фройд, или има и нещо друго?
– Древният познавач на сънищата Артемидор Далдиански разделя съня на три типа. Първият сън е, когато умът на човека отработва ежедневните грижи, проблеми, радости и скърби. Вторият тип е вече, както той се изразява, „богопратеното съновидение“. Това може да бъде буквално пророчество – каквото сънуваш, това се случва, т.е. тип предсказание, което изисква разтълкуване.
И третият тип сънища, за които Далдиански говори, макар и не със същите думи, са астралните пътешествия. Тогава силите небесни поемат съзнанието на човека и го разхождат из светове на Вселената. В тях човек може да се озове навсякъде.

– „Ако сънуваш боб или бебе, кавги или ядове те чакат“ – доста е странно как в съновниците едни и същи сънища могат да са валидни като символика за милиони хора. Какво показва вашият опит – сънищата наистина ли имат свой общ език ?
– Истината е някъде по средата. Наистина има един общоприет език за съногадаене, но в същото време човек сънува през призмата на своята черна кутия, на своя собствен опит. Например много хора, които са сънували зелен цвят, очакват после неприятности. Аз самата обаче, ако сънувам зелено, облечена съм в такава дреха или се намирам някъде в обстановка с такъв интериор, зная, че ще ми се случи нещо добро. Това е така, защото много обичам този цвят, той ми е любим. Тук има едно изключение, защото когато ям насън зелена храна, то 100% се случва така, че скоро след това се разболявам.

– Често по време на сън хора казват, че виждат Богородица, светци или ангели. Според психолозите това е плод на нашето религиозно съзнание, прави ли са?
– Силите небесни се явяват в такива образи, които нашето съзнание може да асимилира в момента на сънуването. Ангели, Богородица и Исус сънуват само хората, които са много искрено и чисто вярващи. Но тук става въпрос и в каква духовна система човек е възпитан. Защото един източен монах е по-вероятно да сънува Буда. Tова са много тънки моменти, касаещи много фини настройки в нашите дух, душа и тяло. Аз самата си представям Дядо Боже като един мил и благ старец, облечен в бяло. Когато той ми се яви, посланието му е без диалог. Само с поведение, някакво чувство или израз на лицето аз съдя кога не е доволен от мен или в нещо ме поощрява. Иначе няколко пъти са ми се явявали ангели, но наяве. Ще ви издам само, че беше много по-страшно, отколкото го рисуват във филмите…

– Особено по време на Задушница, която наскоро мина, някои хора сънуват мъртви роднини и приятели. Трябва ли да се плашим от тези сънища?
– Ако сънувате покойник, с когото приживе не сте били в добри отношения, определено ви грози някакъв тип опасност, изпитание. Но ако с този човек, преди да се спомине, сте имали хармонични отношения, вече много зависи и от другите елементи на съня. Т.е. по цялостната картинка може да се тълкува добро или лошо е вещанието. Ето, намирате се в тежък момент от живота си и ви се присъни някой роднина, който ви се усмихва с любов. Това е сигурен знак, че от отвъдното той ви подсказва да вдигнете глава и да гледате напред – скоро ще дойдат по-добрите дни. Въобще каквото и да ви каже някой покойник насън, това спокойно може да го приемете дори буквално. Защото те и на оня свят мислят за нас и ни помагат. Това е доста дълга тема, на мен специално мъртви роднини са ми се явявали и когато съм била будна. И колкото и нелогично да ви звучи, доста информация ми дадоха, която нямаше откъде да зная.

retro.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук