Няма да подам оставка, вън търговците от здравеопазването!

0
1332

Ако трябва да отговоря с едно изречение дали ще си подам оставката след лекарските протести, ще отговоря: „Не, няма да я подам“. Това заяви пред Нова телевизия министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Вчера доктори от цялата страна се събраха пред Министерски съвет и поискаха неговата оставка. От десетките изказвания на протестиращите стана ясно, че медиците не искат пари, нито подаяния. Те са против пръстовия отпечатък и служебно подписания рамков договор без тяхното съгласие.

„Националната здравна стратегия и концепцията за здравеопазване на правителството е гласувана единодушно. Ако има съмнение като общество, че системата е бездушна и трябва да бъде променена, значи наистина има различия и аз не правя правилните неща“, посочи д-р Москов.

„Не искам никой да бъде с мен или против мен. Аз съм твърдо убеден, че търговията трябва да отстъпи и медицината да се върне в здравеопазването. Ние години наред отглеждахме порок след порок. Трябва да има време разделно. Да се разделим на лекари и търговци“, заяви здравният министър.

източник: epicenter.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук