Няма такава държава! БЕЗУМИЕ: Подивял изрод връхлетял в българска болница и тръгнал да коли пациенти

0
1488

Мъж от село Боровци, вилнял в болницата в Берковица и наръгал двама пациенти, бе изправен на подсъдимата скамейка да отговаря за делата си. Делото срещу 51-годишния Р.Г.Ц. се гледа преди дни от районния съд в града, където мъжът бе осъден на 3 месеца затвор условно.

От документите по процеса става ясно, че нападението било извършено на 19 октомври 2015 година към 10.30 часа. Р.Г.Ц. бил на входа към първия етаж на сградата на МБАЛ-Берковица и се заканил с убийство на И.З.Н. и приятелят му К.И от Монтана. Разправията започнала със сериозен скандал и множество псувни. Напрежението бързо ескалирало, а нападателят не спирал да крещи „Ела бе, ела тук… ще те убия…”. Той извадил сгъваем джобен нож, отворил го и нападнал двамата мъже. На единия нанесъл порезна рана в областта на лявата предмишница, а на другия – в дясната мишница.

Секунди след нападението мъжът бил озаптен, а жертвите му били обслужени в спешния център на лечебницата и освободени за домашно лечение.

От материалите по делото не става ясно какво точно е накарало 51-годишния мъж да изпита подобна ярост и да стигне до там, че да тръгне да коли мъжете от Монтана.

За действията си, освен условната присъда, той ще трябва да плати на всеки един от пострадалите по 3 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди и близо 500 лева за разноски по делото.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред окръжния съд в Монтана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук