Обвиниха издател за побой над счетоводителка

0
796

Районната прокуратура във Враца е повдигнала обвинение срещу Даниел Бузов за жестокия побой над счетоводителя и временно изпълняващата длъжността директор на общинско предприятие „Спорт и туризъм“ в града Малина Тошева, съобщиха пред BIG5 от магистратурата. Обвинението, което е предявено на 25 януари, е по чл. 131., ал.1 и чл. 325, ал.2 от НК /чл.131, ал.1 и гласи: За причиняване телесна повреда:  1 (изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) на длъжностно лице, на представител на обществеността, както и на военно лице, включително и от съюзна или приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или на лице, ползуващо се с международна защита; чл. 325. (2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

Както първо BIG5 съобщи, Даниел Бузов, издател на регионален врачански сайт, е сред най-приближените до изживяващия се като местен феодал и несменяем управител на ВиК в града Александър Престойски. Бузов влезе в медиите, след като лично кметът от ГЕРБ на Враца Калин Каменов обяви в национален ефир, че е изнудван от него да плаща „такса спокойствие“ и след като десетки граждани сезираха главния прокурор Сотир Цацаров и изразиха съмнение, че прокуратурата във Враца се опитва да прикрива зулумите на издателя.

„Изнудват ме и ме рекетират за пари. Заплашват, че ако не си платя, аз също ще пострадам, или мои колеги”, заяви градоначалникът Калин Каменов. Той подчерта, че е подал сигнал в МВР срещу Даниел Бузов, който го рекетира. Същият сайт пък редовно получавал пари от „водния олигарх“ Престойски.

Още по темата: Кой атакува кмета на ГЕРБ във Враца?

„Заплашва ме, че ако не плащам данък „спокойствие“, ако не плащам в неговия сайт, ще пострадам аз, семейството ми, дори мои колеги. Затова трябва да плащам, за да имам комфорт“, призна Калин Каменов. По думите му „във Враца има доста хора, които се чувстват безнаказани, но това трябва да спре“.

С повдигане на обвинението Даниел Бузов е извикан за снемане на пръстови отпечатъци, но поради отсъствието му от града, процедурата била насрочена за 26 януари, вторник.

На 25 ноември миналата година, когато се отбелязва Световният ден за борба с насилието над жени, Враца успя да се впише по „блестящ“ начин в инициативата – собственикът на сайта tribali.info Даниел Бузов преби главната счетоводителка и и.д. директор на общинско предприятие „Спорт и туризъм“ Малина Тошева по време на изпълнение на служебните й задължения. Направи го публично и брутално, в присъствието на десетина свидетели.

Още по темата: Водният олигарх на Враца – с 48 стр. имотна декларация

В резултат Малина Тошева прекара седмица в хирургичното отделение на врачанската болница с тежки травми и наранявания. Въпреки че Бузов бе арестуван, д-р Артур Пулшиков от Спешното отделение прецени, че болките в рамото на бияча са достатъчно основание да бъде освободен от ареста. Последва серия от заплахи от страна на Даниел Бузов срещу журналисти и граждани, които в социалната мрежа изразиха гнева си от наглото поведение на „медийния бос“, алармираха наши читатели от Враца.

Според Тошева тя попаднала под ударите на Даниел Бузов заради концесионния договор на сина му. Пламен Бузов наел скоро картинг пистата за 20 години, но от Общинския съвет пропуснали да вземат решение тя да бъде изключена от активите на предприятието. Затова Тошева отишла да прави инвентаризация.

Общоградска тайна е, че издателят се ползва със специално покровителство от провинциални олигарси, спечелили обществени поръчки за над 5 милиона лева в периода 2011-2015 г., обезвластени партийни велможи и все още овластени държавни служители, признаха врачани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук