събота, май 18, 2024
Google search engine
дом Топ Обмислят намаляване на бонусите на работещите в „Пирогов“

Обмислят намаляване на бонусите на работещите в „Пирогов“

0
1001

Размерът на допълнителното материално стимулиране на работещите в „Пирогов“ може да се намали. Това обяви пред журналисти синдикалният лидер от КТ „Подкрепа“ кардиологът Ивайло Филибев, цитиран от БТА.

Филибев уточни, че премиите няма да се отнемат напълно.

Във връзка със заповед на директора на болницата, че бонусите ще бъдат преустановени, се проведе среща между представители на ръководството, на синдикатите и на работещите в болницата. Ивайло Филибев подчерта, че заповедта е отменена.

Той допълни, че ръководството и работещите настояват статутът на болницата да се смени. Филибев смята, че статутът трябва да е на спешна болница, финансирана от държавата.

Ако бонусите бъдат отнети, участниците в срещата заявиха намерението и готовността си да протестират.

Междувременно от „Пирогов“ информираха, че по време на събранието д-р Ивайло Филибев е уведомил, че синдикатите подкрепят решението на ръководството на болницата на този етап да запази възнагражденията на персонала в частта на допълнително материално стимулиране.

От своя страна зам.-директорът по лечебната дейност проф. д-р Николай Габровски е уверил присъстващите, че ръководството търси възможности за повишаване на приходите на болницата. Търсят се и възможности за повишаване на основните трудови възнаграждения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук