Обновяват психодиспансера в Хасково с пари от „Красива България“

0
490

Добри Беливанов свиква извънредно заседание на ОбС, за да не се изпусне крайния срок

Сградата на психодиспансера в хасковския квартал „Болярово“ може да се ремонтира основно със средства по проект „Красива България“. Това ще се случи, ако бъде одобрен за финасиране вече готов проект на общината. Кандидатстването се очаква да бъде одобрено с решение на Общинския съвет.

Кметът Добри Беливанов свиква извънредно заседание на 15 януари. Докладната записка за кандидатстване по проекта е на градоначалника, извънредната сесия се налага заради срока за кандидатстване, който изтича на 18-и януари.

Центърът за психично здраве в Болярово е единственото в Хасковска област и обслужва населението на 11 обищини, пише в мотивите си кметът Беливанов.

Предвижда се подмяна на дървената дограма с ПВЦ и стъклопакет, цялостен ремонт на санитарните възли по етажите, като ще се подмени старото санитарно оборудване с ново.

Износените и захабени дървените врати ще се подменят с алуминиеви. За да се спазят изискванията за пожарна безопасност, ще се демонтира дървената ламперия в коридорите и ще се монтира пожаро-известяваща система.

За по лесно поддържане и функционалност по стените се предвижда нанасяне на антибактериална облицовка. Ще се ремонтира и съществуващата водопроводна и канализационна инсталация. Предвидена е система за видеонаблюдение. Максималната стойност на проекта е 300 хил. лева./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук