Обявиха извънредно положение в Мюнхен

0
1509

Полицията призова жителите на града да не напускат домовете си.

Органите на реда молят потребителите на социалните мрежи да не споделят снимки, видеоматериали и информация за случващото се, за да не се окаже това в помощ на нападателите.стрелбата в Мюнхен

Убити са най-малко девет души, съобщиха говорител на полицията. Броят на нападателите не е известен. Проверява се дали тяло, намерено в търговския център, не е на извършителя на стрелбата. Провежда се мащабна полицейска операция.Служителите на реда подозират, че атаката е терористичен акт. И предупреждават, че е налице „остра терористична заплаха„.

Спряно беше движението на влаковете, трамваите и автобусите. В небето прелитат полицейски хеликоптери. Появи се информация и за изстрели, отекнали в центъра на града.

Около 22.00 ч. българско време бяха затворени и магистрали, намиращи северно от Мюнхен. Полицията призовава хората да се изтеглят от въпросните пътища или, ако са се насочили към тях – да ги избягват.

Органите на реда настояват и жителите и гостите на Мюнхен да не излизат по улиците.

Малко след 21.00 ч. българско време световните агенции информираха, че е започнала евакуация на Централната жп гара в града.

Telegraph съобщава, че стрелецът се е целел в деца.

Пред CNN жена-свидетел заяви, че е чула стрелеца да казва „Аллах Акбар“.

Междувременно един от главните пропагандни канали на близкоизточната радикална групировка ИДИЛ отпразнува нападението в баварската столица, съобщава вестник Der Tagesspiegel, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Цяла Европа е под нашия тероризъм“, се казва в разпространеното съобщение.

Министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер свиква извънредна среща заради атаката. На нея ще присъства и вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман.

От българското Министерство на външните работи съобщават, че към момента няма данни за загинали или ранени наши сънародници.

Спешният телефон, на който българските граждани могат да звънят за сигнали и съдействие, е 0049 172 888 10 56./НоваТВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук