Ограбени собственици на апартаменти в Слънчев бряг: В стаите вече може да се снима филм на ужасите, има само разруха и фекали!

0
1557

Името на крадеца е известно, но прокуратурата не повдига обвинения срещу него вече втора година

Поредна нагла кражба и мудност на съдебната система по Черноморието. Собственици на апартаменти в хотел „Грамада“ са били ограбени, а имотите им оставени тотални разбити. Извършителят е известен, но дело по случая все още няма, информира Нова телевизия.

От стаите на първия етаж били отмъкнати мивки, каси на врати, водомери, електрическо оборудване. Сградата носи името хотел „Грамада“. Крадците не са бързали, защото са имали месеци на разположение. Може да бъде сниман психотрилър в някои от стаите, в които може се види само разруха и фекали, смятат собственици на имоти.

От моите стаи беше откраднато всичко. Бяха тотално разбити – хладилници, телевизори, бойлери – липсваха. От всяка от стаите ми липсват неща за хиляди левове“, разкри един от пострадалите собственици Тодор.

„Въпреки, че крадецът е разкрит, се води, че няма достатъчно доказателства. Върнаха ни някои от вещите. Има свидетели, но до момента абсолютно нищо“, сподели друга от потърпевшите Ралица Ботинова.

„На прокуратурата бях свидетел под прикритие. Зад кражбите седи Венци, известен с една дума като наемателят. Идваше в стаите и каквото ми кажеше, това правех. Пребиваше ме от бой, ръгал ме е и с нож. Постоянно бях в напрежение от страх. Кражбите ставаха в 1-2 часа през нощта. Аз изнасях хладилници в пикап. Имахме торби с лампи и крушки. Всичко съм казал на полицията. До момента делото не е тръгнало, защото той има много връзки. Полицаите го знаят, но го прикриват“ заяви Сашо Недялков, който е участвал в кражбите, а по-късно е решил да стане защитен свидетел.

Няма внесено обвинение, защото личното отношение на прокурора е такова, че той прикрива деянието на извършителя. Той се казва Георги Русев и работи в прокуратурата на град Несебър. От 2014 година до момента Русев наблюдава разследването, но личната му воля е такава, че той не повдига обвинение към извършителя. Обяснявам си го това със зависимост. Трябва да се направят промени в съдебната система.“ Това заяви адвокатът на потърпевшите Румен Николов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук