Огромна змия, по-голяма от анаконда, живеела в Сибир, очакват я скоро да излезе на лов

0
1846

Всички знаят, че анакондата е най-голямата змия в света. Има обаче малобройни племена в Сибир, според които в техните краища се въди огромна змия-чудовище, която е много по-голяма и непредвидима в своето поведение, освен това притежава хипнотизаторски и свръхестествени способности, пишат руски медии. В миналото е имало доста очевидци, които са виждали тази сибирска змия.

Например, немският историк от ХVIII век Герхард Фридрих Милер в своята книга „Описание на Сибирското царство“, споменава за среща с местен жител, който по чудо се спасил от тази чудовищна змия, която имала златист цвят и огромна глава. По думите на спасилия се, всичките му приятели били погубени от това загадъчно чудовище и само той успял да избегне тази страшна участ. Огромната сибирска змия била срещана и в Урал, както в миналото, така и в днешни дни и всеки разказ за подобна среща е съпроводен от фантастични подробности. Например в Сведрловска област през 2001 г. видели змия с дължина 8-9 метра, много приличаща на гигантска анаконда. А племето манси, живеещо в Тюменска област, са уверени, че змии-чудовища обитават дъното на няколко езера, заравяйки се в тинята.

По тази причина манси плават с лодките си много внимателно, стараейки се да не вдигат шум с веслата, за да не разбудят дремещото чудовище.  Манси разказват също така, че змията с огромни размери скоро ще излезе навън на лов. Аборигените не кацват кога ще се случи това, а също така и не е особено ясно къде в огромния Сибир ще се случи това. Или може такива змии да има много? Все пак този загадъчен и малко проучен край – Сибир, още крие всевъзможни чудеса, някои от които не се поддават на логическо обяснение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук