четвъртък, май 2, 2024
Google search engine
дом Ексклузивно Огромна пратка контрабандни цигари хванаха митничари

Огромна пратка контрабандни цигари хванаха митничари

0
502

Митничарите на ГКПП „Капитан Петко Войвода“ са открили над 5 млн. къса контрабандни цигари в автоцистерна. Това съобщават от Агенция „Митници“.  Стойността на цигарите е 1 907 925 лева.

Митничари от мобилна митническа група и Митница Пловдив проверили автоцистерната, която влизала от Гърция. Била шофирана от български гражданин. Автомобилът минал проверка с рентген, при която било установено, че има несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари.

Митничарите извършили допълнителна проверка, при която установили, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата, която е вход към резервоара на автоцистерната. След като вратата била отворена, митничарите открили, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

В цистерната имало 5 087 800 къса (254 390 кутии) цигари от две различни марки – 3 989 200 къса (199 460 кутии) с марка „COOPER“ и 1 098 600 къса (54 930 кутии) с марка „R.G.D“, всички без акцизен бандерол. Папиросите са иззети.

От Агенция „Митници“ уточняват, че е образувано досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Шофьорът Петър Х. е задържан за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем, че е пренесъл през границата стоки за търговски цели в особено големи размери. Престъплението се определя като особено тежко. За контрабандата мъжът е използвал специален автомобил марка „Ивеко“./news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук