Оживление около бившия торов завод „Химко“! Във Враца се носи слух, че…

0
1288

Започват да изплащат забавените 14 години пари от бившия торов завод „Химко“, а банковите преводи ще бъдат направени до края на месец май – подобен слух обикаля улиците във Враца от няколко дни, пише „Конкурент“. 

Синдикът на „Химко“ Росица Томова отказа категорично да потвърди или отрече слуха, като припомни, че решението на сагата е в ръцете на Софийския апелативен съд.

Друг източник, пожелал анонимност, допълни, че никой не може да се наеме с прогноза дали решението на апелативните магистрати в столицата ще бъде оповестено преди лятната ваканция, тъй като е свързано с преглеждането на много документи и експертизи.

Припомняме, че 84 бивши работници на „Химко“ оспориха средствата, които им е определил за изплащане синдикът Росица Томова. При обявяването на несъстоятелност, какъвто е случая с бившия торов гигант, именно синдиците определят лицата и фирмите, които да бъдат удовлетворени при постъпления. Томова изготви списък от 693-има бивши работници, които ще си разпределят 1.1 млн.лв., според вземанията, определени от синдика.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук