Онур от „1001 нощи” купи яхтата на Жоро Илиев

0
2359

Турската звезда Халит Ергенч платил над 1 милион лева на братя Диневи, за да вземе уникалния морски съд, който в момента е акостирал край Босфора

Мая Илиева се ската в Доминикана след разстрела на висаджийския ковчеВесо Дебелияжник Весо Дебелия

След показния разстрел на биз­несмена тарикат Веселин Стоиме­нов в началото на годината, смятан за ковчежник на покойния Георги Илиев, паника тресе остатъците от някогашната страховита групи­ровка.

Висаджиите буквално се изпокрили в миши дуп­ки. Не се търсели дори да си честитят празниците, нито да правят разбор на напечената ситуация. Убийството на Весо Дебелия, както е известен Стоименов, хвърлило в шок познатите му, които решили, че със смъртта му се цели да се сложи край на историите за борчета, мутри и силови групировки у нас.

Бате Веско, както мла­дите го наричали още с уважение,до последно се радвал на охолен живот и смятал, че няма врагове. Обичал да се хвали, че прави сделки, но само ако личната полза от тях е в размер на 50% от печал­бата. „Нещо требе да има за джебчето ми”, свивал рамене пухкавелкото, придавайки артистична физиономия на лицето си. Затова и някои го наричали зад гърба му Джебчето, диалектната дума идва от „малък джоб”. Понякога проявявал кибритлийски характер, но спазвал обе­щанията си почти винаги. Е, случвало се да забрави „някъде по трасето” да се отчете, но с малко преговори, пазарлъци и тарикатлъци нещата се уреждали.

Благодарение на харак­тера си Стоименов успял с лекота да сложи ръка върху  целия  бизнес  по река Ропотамо, нещо, кое­то Жоро Илиев не можал да свърши приживе, фирмата му „Венис Марина” ЕООД се превърнала в изключително доходонос­на. Днес малцина си спом­нят как Весо бе активирал бургаската жандармерия, за да вадят от водата лодките на предишния наемател – бургазлията Тодор Ташев. Това далеч не е единственият му бизнес успех. Истинската му гордост бе, че успя да разшири териториите на владение на ВИС 2 извън традиционните за мутрите Несебър и Слънчев бряг.

Вестта за смъртта на Стоименов не трогнала вдовицата Мая Илиева, която по традиция из­пращала старата година и посрещала новата в топла Доминикана. Там вдови­цата на Илиев стопанисва обширно имение, закупе­но някога от влиятелния й съпруг. На територията му имало хотелска част, в която брюнетката наста­нявала приятели и гости от България.

Мая била изключител­но доволна, че овреме се отървала от богатството на мафията. Първото нещо, което продала след разстрела на Жоро, бил столичният комплекс край басейна „Републи­ка“, известен още като „Мария Луиза”. Шитнала го буквално 3 месеца след кончината на поло­винката си за сума, която нито тя, нито купувачът Румен Гайтански – Вълка са коментирали някъде. Към сделката вървели и 30 декара гора от парка. Месеци по-късно къпалнята бе затворена за простосмъртните, а сградата й се напълни със съмнителни баровци, които често организираха частни партита. Помещенията продължават да се използват като офиси от негови хора. Същест­вуващият фитнес е за богоизбрани, а басейнът само за приближени на собственика и на неговите охранители.

Друг финансов удар на Мая е продажбата на яхтата, кръстена в нейна чест „Маями”. Тя е подарък за красавицата по повод 30-ия й рожден ден и е купена за скром­ната сума от 4 милиона лева. След разстрела на Георги Илиев, вдовицата я препродава на прословутите братя Диневи за скромните 2 милиона лева.

Те я стопанисват извест­но време на пристанището си, а след това я препро­дават. Любопитен факт е, че новият собственик на морския съд е звездата от турския сериал „1001 нощ” и „Великолепният век” Халит Ергенч. У нас той става изключително популярен с ролите си на Онур и Сюлейман Великолепни.

Ако се вярва на мълвата, турчинът взел луксозното морско возило, защото братята го продавали изключително изгодно – малко над 1 милион лева, направили му отстъпка и въобще не се пазарели за цената. „Азимут 80” продължавала да бъде луксозна яхта, която актьорът от южната ни съседка смятал да ползва за мини круизи и макси развлечения.660_42ef4c18c4e1551a3e69c6bd64e645eb

Братя Диневи й направили козметични по­добрения, но се решили на продажбата, защото майка им успяла да им внуши, че яхтата „Маями” няма да им донесе щастие, понеже е закупена от покойник. Тя ги убедила в силата на старото българско поверие, а те като послушни синове решили да се отърват от „неприятната” вещ. За продажбата турчинът научил от международен клуб на яхтсмените. Там осъществил и контакт с нашите морски баровци. В момента корабът е в Тур­ция. Актьорът е акостирал красивата яхта в Босфора и си прави разходки с нея.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук