Опитаха да убият Тръмп!

0
1302

19-годишен британец се опита да убие Доналд Тръмп. Това се случило по време на предизборен митинг в Лас Вегас. Майкъл Стивън Санфорд казал на охраната, че иска да вземе автограф от кандидат-президента. Но посегнал да извади от кобура на едно от ченгетата пистолет. Тогава бил задържан и арестуван.

Той е признал, че е отишал на събранието с цел „да убия Тръмп“. Той разказал още, че се подготвял около година за покушението. Съдията го оставил в ареста без да определя гаранция, защото сметнал, че нападателят е потенциално опасен, ако бъде пуснат на свобода.

Младежът живеел незаконно в САЩ, защото визата му била изтекла преди месец. Той спял в колата си някъде из Калифорния.

За да се научи да стреля посещавал стрелбище. Преди това той никога не бил използвал огнестрелно оръжие.

„Сандфорд призна, че вероятно е щял да има възможност да стреля един или два пъти, преди да бъде убит от бодигардовете“, се казва в съобщение на полицията.

За да се подсигури Майкъл си купил и билети за предизборния митинг на Тръмп във Финакс, в случай, че не успее да „свърши работа“ в Лас Вегас. Сандфорд е разкрил пред разследващите, че си е поръчал билети за предизборен митинг на Тръмп във Финикс, където е щял да опита да убие Тръмп, в случай че плановете му в Лас Вегас бъдат осуетени.

Случката се е разиграла в събота, но едва днес полицията разкрива подробности около опита за покушение.

Наблюдателите в САЩ веднага изразиха съмнение, че всичко може да е постановка, за да се вдигне рейтинга на Тръмп, който изостава в допитванията от Хилъри Клинтон – кандидат-президентката на демократите./ БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук