Осветяват Айфеловата кула в цветовете на Белгия

0
828

„Айфеловата кула ще светне в цветовете на белгийското знаме в памет на жертвите, техните близки и целия белгийски народ след кървавите атентати в Брюксел“, заяви кметът на Париж Ан Идалго, съобщи AFP, цитирана от Нова ТВ.

Ан Идалго изрази солидарността си и тази на парижани, разговаря със своя колега Иван Майер от Брюксел, за да засвидетелства болката и мъката, която споделя с него. „В тяхна памет тази вечер ще осветим Айфеловата кула в цветовете на Белгия“, заявява кмета.

Символът на Париж беше осветен в цветовете на френското знаме след кървавите атентати разтърсили френската столица на 13 ноември миналата година, при които загинаха 130 души.

„Днес Европа е ударена в сърцето си. За пореден път атакуват фундаменталните й ценности: свободата, толерантността, хуманността и привързаността й към демокрацията. Изправени пред този враг, ръководен от омраза, смърт и фанатизъм ние сме длъжни да застанем прави. Нашият отговор трябва да е твърд и непримирим – да подсигурим сигурността на гражданите си… да акцентираме и да продължим действията си в областта на образованието, да живеем заедно и да поддържаме диалога между общностите. Ние няма да отстъпим“, пише още в съобщението на Идалго./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук