Освободиха с мярка подписка шофьора, блъснал фатално Наталия от Банско

0
991

Окръжният съд в Благоевград определи мярка за неотклонение „подписка“ за 27-годишния Сашо Янчев, който на 8 март блъсна и уби 31-годишната Наталия Тинчева в Банско.

Искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежка мярка „задържане под стража“, бе отхвърлено. Мотивите на съда бяха, че обвиняемият има чисто съдебно минало, няма данни за висящи наказателни производства, липсва автоекспертиза, а тежкото му здравословно състояние не позволява той да се укрие.

Сашо Янчев заяви, че не помни нищо от случилото се, събудил се в болничната стая на „Пирогов“. От прокуратурата посочиха, че след трагичния инцидент, при обиск, в квартирата на Янчев, който е от Бургас и работи като крупие в казино в Банско, са намерени наркотични вещества.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че в кръвта му не е установено наличие на алкохол или наркотици и допълни, че все още не е готова техническата експертиза, от която ще стане ясно дали Янчев е шофирал с превишена или несъобразена скорост, дали колата е била изправна и дали са били паркирани правилно другите две коли на улицата, в които той се блъска и премазва младата жена, която излизала от цветарски магазин.

Решението на Окръжeн съд-Благоевград може да се обжалва в тридневен срок, считано от днес, пред Апелативен съд-София./Дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук