Освободиха шефка на прокуратура, разследвала кражба на сина си

0
1251

Шефът на прокуратурата в Девин Мария Дамянова, разследвала кражба на сина си въпреки че законът й го забранява, бе освободена от началническия пост. Наказанието й бе наложено от прокурорската колегия на ВСС с 8 гласа „за“ и два „против“. Дисциплинарното дело бе обраувано по предложение на главния обвинител Сотир Цацаров. Дамянова остава редови обвинител в Девин.

Тя се е определила за наблюдаващ прокурор по делото за кражба на ауди срещу непълнолетния си син, въпреки че законът я задължава да не се ангажира със случая. Освен това образувала делото срещу неизвестен извършител, предава 24 часа.

Прокурорската колегия отложи две дисцилинарни дела срещ скандалния и вече бивш шеф на спецпрокуратурата „Антимафия“ Светлозар Костов, станал известен с фразата „вързахме кънките на Стависки“.

Костов бил сменил адвокатите си, новите нямали възможност да се запознаят с материалите и затова помолил за отлагане. Въпреки че не бе изпратил доказателства за това, прокурорската колегия му даде последна възможност да организира защитата си и определи дати за разглеждане на дисциплинарните дела – 28 септември и 5 октомври./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук