„Острието“ на ГЕРБ се заби и в болните! Лекуваме ги успешно със стари лекарства, а те недоволстват!

0
1263

Многофункционалната депутатка на ГЕРБ Десислава Атанасова отново се изказа този път за здравеопазването.

Дамата, която явно е дежурна по телевизионни изяви, или се натиска да е на екран, за да покаже поредния си марков тоалет, не пропусна  и оставката на стария здравен министър.  „При ГЕРБ няма двоен стандарт за когото и да е, няма наши и ваши без значение от поста. Когато се появят съмнения  за каквото и да било нарушение, направено от заемащия го, постът се напуска“, категорично каза Атанасова. Пропускайки удобно да припомни защо бе изгонена и тя от съответното министерство.

По въпроса за  ограничаването на нови лекарства на нашия пазар и използването на стари Атанасова обясни, че: „Бюджетът за здравеопазване расте с всяка година. Обаче хората се разболяват повече. Някои лекари им изписват ново поколение лекове, но старите също вършат работа. Новите стрували повече и затова разходите непрекъснато растели. Затова един от механизмите да се спре изтичането на пари от касата за лекарства бил да се използват стари, понеже били по-евтини.

Всяка държава трябвало да си прави сметката и да дава възможно най-малко пари, без да ощетява пациента, категорична е тя. Държавата трябва да осигури минимума, а ако някой иска да си купува нови медикаменти, нека да го прави сам. Затова се правят и търгове, затова се избира и най-ниската цена.

А качеството, госпожо Атанасова?

А далаверите?

Защо ги премълчавате?

Всички си спомнят скандала с „Ривотрила“. Държавата отказа да плаща за оригиналния препарат и след като остави болните да се гърчат половин година, го замени с „Клонарекс“. Нямаме идея защо беше направено това, след като „Клонарекс“ -ът е три пъти по-скъп, а не е оригиналното лекарство, а генерик и отново се плаща от Касата, но в троен размер.  Това се случи с много препарати, даже и за диабетноболните. Какви икономии се правят, когато всъщност се плащат повече пари за едно и също нещо?

Това грижа за бюджета ли се нарича, или грижа за търговците на лекарстваа?

Ами турските ваксини, за които отидоха милиони?

Скандалът се замете под черджето, Москов излезе чист от помията, а парите потънаха в знайни и незнайни джобове.

Нашите пари отиват в една институция, наречена Здравна каса и оттам нататък нямаме право над тях.

После Касата решава с какво и как да ни лекува и дали изобщо да ни лекува или да ни остави да си мрем.

Само от време на време се появяват персони като г-жа Атанасова, които ни уверяват нагло в очите, че държавата , респективно ГЕРБ, се грижи за нас.

И ако с геноцида сме свикнали, то с госпожа Пенкелер още не можем.

Ти ли, Атанасова, която беше и здравен министър и не направи нищо, сега уверяваш колко сме добре, като получаваме най-евтиното и съответно некачествено лечение?

От името на кого ни уверяваш?

Кого приспиваш?

Нас, гузната си съвест, или собственото си оставане във властта?

Не тежи ли така власт, крепяща се на стенания на болни, разплакани майки, отчаяни хора и черни забрадки?

Или на теб не ти пука.

Да, но на нас ни пука.

Поне на екрана не се появявай, ако имаш малко милост към този електорат!

Останалото е пълна наглост!

И цинизъм!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук