Осъдиха тримата обвиняеми, нападнали и отвлекли мъж под Бузлуджа

0
166
Една ефективна и две условни присъди ще изтърпят трима обвиняеми за отвличане, лишаване от свобода и нанесена средна телесна повреда на мъж, открит в подножието на връх Бузлуджа, съобщиха от обвинението.

Присъдите са вследствие на одобрено от Окръжния съд споразумение между Окръжната прокуратура в Стара Загора, тримата муже и техните защитници.

Пред съдебния състав тримата обвиняеми са се признали за виновни за това, че на 30 ноември 2021 г. в село Дунавци, област Стара Загора, в съучастие като извършители, са отвлекли 34-годишен мъж, като обвиняемият бил въоръжен с пистолет, както и че на същата дата, в гориста местност в землището на град Шипка, южно от връх Бузлуджа, противозаконно са лишили от свобода отвлеченото лице.

Обвиняемият е признал вината си и за това, че е причинил на пострадалия средна телесна повреда, изразяваща се в нанесени с нож прободно-порезни наранявания в коремната кухина.

По силата на споразумението, обвиняемият ще изтърпи наказание от две години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. За другите двама обвиняеми, които са извършили повече от едно деяния, е определено наказание от две години лишаване от свобода, а изпълненията на присъдите са отложени за срок от четири години.

От наказанията на тримата ще бъде приспаднато времето, през което са били с постоянна мярка за неотклонение – постоянен арест.

Тримата обвиняеми са декларирали пред съда, че са подписали доброволно споразумението, съгласни са с неговите последици и се отказват от разглеждане на делото по общия ред.

Припомняме, че подробности по случая бяха изнесени на брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР.  Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи, след като излиза от упойка. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на жп гара Казанлък, напили са се и те са го пребили.

По-късно е станало ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях е за изчезнала вещ, която не е била много скъпа.

Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал „Кармен“, беше опериран, без опасност за живота и беше стабилизиран.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук