Отиде си още един вестник – Новинар

0
1239

Днес българската журналистика регистрира още едно погребение! Замина си ежедневникът- Новинар.

Вестник, създаден с много енергия, творчество, усилия и журналистическа страст. Оцелял в трудните години на прехода, въпреки икономическата криза и честата смяна на собственицити.

Новинар – превърнал се в школа на вестникарството, от днес е в историята.

Преди няколко часа колегията научиха, че вестникът се закрива. Точно в традицонен стил, спазен от почти всички затворени ежедневници.

„Тъжно е да се разделиш с 14 години от живота си. Аз заработих там 40 дни след основаването на изданието през 1993 г. Започнах като репортер и до 2004 година преминах пез всички нива до главен редактор през 2004 г. Работих в страхотен екип с прекрасни хора и журналисти. Закриването на Новинар е лошо за българския вестникарски пазар, лошо е и за българските медии“, коментира  Ваня Монова, едно от емблематичните лица на Новинар.

Утрешен брой на едно от най-уважаваните издания у нас няма да има, като за това вече са изпратени уведомления до печатницата и рекламните партньори.

Продължава да е активен сайтът – Novinar.net, като не е ясно каква част от екипа на вестника ще запази работата си и ще работи в онлайн изданието. Част от екипа на вестника ще бъде прехвърлен към вестник „Телеграф“, съобщава nbox. Първият брой на вестника излиза на 14 декември 1992 г. В края на 90-те години ежедневникът е сред най-четените в България./BIG5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук