ОТКРИТО ПИСМО! Първанов поиска от Борисов да отзове Едвин Сугарев

0
1291

Бойко Борисов да отзове незабавно консула ни в Ниш Едвин Сугарев заради негови изказвания, „нарушаващи изискванията на дипломатическия пост“. Това е поискал лидерът на АБВ Георги Първанов в отворено писмо до премиера в оставка. Повод са станали изказвания на Сугарев, че ръцете на Путин са развързани с избирането на Тръмп и Радев и Москва се прицелване към Балканите, съобщи „24 часа”.

„Изказванията на Сугарев съдържат скандални оценки за политиката на чужди държави с потенциал на крупен международен гаф, който може да влоши авторитета на България и отношенията й със съответните държави“, пише в писмото си Първанов. Така той всява раздор в отношенията между САЩ, Русия и България, обясни депутатът Георги Кючуков.

Тъй като част от изказванията на Сугарев били между двата тура на президентските избори у нас, от АБВ го обвиняват и в противозаконна агитация. А намерението му за безсрочна гладна стачка представлявало загърбване на ангажиментите на Сугарев към държавата.

ОТ АБВ остро разкритикуваха политиката на МВНР и министър Даниел Митов за дипломатическите назначения. Бившият дипломат Георги Димитров даде пример с назначенията на Сугарев, на Надежда Михайлова, която се скрила по време на ставащото в Турция около преврата и на Стефан Тафров, който работел срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Димитров забрави, че Митов е в оставка и му поиска оставката./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук