Откриха труп в басеин на Централния варненски плаж

0
526

Тялото на мъртъв мъж бе открито в минералния басейн на Централния плаж във Варна, съобщи Ивана Милева от ОД на МВР- Варна. Тя уточни, че сигналът е подаден от хора, които редовно посещават т.нар. „Топла вода” между Първа и Втора буна в района на Офицерския плаж. Те са сигнализирали сутринта, около 7,30 часа, за намерения във водата труп.

Мъртвецът бил съблечен по бански, като за процедура в термалните води. Полицията работи по разследване на случая. Извършва се оглед и други процесионално-следствени действия по изясняване на причините за смъртта и идентифициране на жертвата, каза още Милевa. Преди това наши ранобудни читатели съобщиха, че нещо става около минералния басейн. „Районът е отцепен и има полицаи. Може би има смъртен случай“, каза нашият източник. По-късно предположенията му се потвърдиха, като стана ясно, че е открит мъжки труп. Редовните посетители бяха разпитвани от пристигналите на мястото разследващи полицаи. Хората, повечето от които лекуват определени заболявания в топлата минерална вода споделиха, че жертвата не е сред постоянните посетители.

Мястото обаче е често посещавано от бездомници, които се събират там надвечер, за да изкарат нощта на топло в термалните води. Преди години оттам извадиха бездомник, който заради студената зима, беше прекарал в топлата вода няколко денонощия, докато припаднал от слабост и за малко не се удавил. „След като го извадиха от водата, останал само кожа и кости и голяма брада, медици от Спешна помощ го поеха и откараха в болница, където го възстановиха“, припомниха дългогодишни посетители на „Топлата вода“. Според тях, най-вероятно починалият мъж е получил инфаркт или инсулт, защото не е рядкост след процедури в горещата вода от хора на възраст, да се стигне до такъв здравословен проблем. В сряда например, е имало подобен инцидент със 70-годишен мъж, който е спасен като по чудо. Някой пък припомни, че преди 5-6 години и друг един варненец- Евгени, който бил редовен посетител и му викали Генчо, е намерен мъртъв там, а после нищо не се разбрало за причините на смъртта му.

Една от версиите, която се коментираше на място бе, че това може да е 88-годишният мъж с деменция, който напуснал дома си към 5 часа сутринта на 9 януари и беше обявен за издирване. Тя обаче беше опровергана по обед от пресцентъра на полицията във Варна. Според Ивана Милева, откритият труп е на млад мъж. При първоначалния оглед по тялото му не са открити рани и следи от насилие. Какво обаче е предизвикало смъртта му, ще стане ясно след аутопсията, която предстои да се направи./Монитор

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук