От последните минути! Четворно убийство в България вдигна МВР на крак! За ужас на всички жертвите са красивите

0
3654

Четири ловни кучета от породата „Пойнтер“ са били отровени от неизвестен извършител в град Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Животните са собственост на 48-годишен мъж и са отглеждани на ул. „Войводина бахча“ № 8 в крайдунавския град.

Сигналът в полицията е подаден от стопанина, който съобщил, че пойнтерите му са отровени в периода между 29 октомври и 1 ноември.

Извършителят е причинил смъртта им, посредством неустановено до момента отровно вещество, подхвърлено в двора на дома на собственика чрез няколко умъртвени птици.

По случая е образувано досъдебно производство. Отровителят се издирва.

По закон за причинена жестокост към гръбначно животно, смърт, тежко или трайно увреждане, наказанието е лишаване от свобода до 3 години и глоба от хиляда до до 5 хиляди лева.

Пойнтерът е английска порода кучета, селектирани още през 17-и век. То е интелигентно, много издръжливо куче и надежден пазач. Заради ловните си качества тези кучета са много предпочитани от ловците и се справят отлично в лова на зайци и птици.

Английският пойнтер е лоялно и приятелски настроено куче, а благият му характер го прави предпочитан домашен любимец. Силно се привързва към своите стопани и е добър с децата и другите домашни любимци в семейството, но само ако са израснали заедно. Резервиран е към непознати, но това е продиктувано от силно развития му защитнически инстинкт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук