От септември ще има редовни чартърни полети България-Мароко

0
1301

От месец септември тази година редовни чартърни полети ще свързват директно България и Кралство Мароко. До момента директни полети между двете държави не е имало. Чартърната връзка се организира от туроператора Onex Tours и представители на Кралство Мароко.s_MAROKO_1457532965

Полетите ще са през седмица до курортния град Агадир, като от там опциите са две: морска почивка в самия Агадир с възможност за допълнителни еднодневни екскурзии или обиколка през имперските градове – Маракеш, Фес, Бени Малал, Казабланка и т. н.

По данни на туроператора Мароко е най-посещаваната африканска държава, дори пред Южна Африка и е на първо място през 2015 с над 10,3 млн. туристи. Около 6 000 българи годишно пътуват до Мароко. За сравнение туристите от Румъния са 15 000.
header_0y0d2c6v8uДиректорът на Националния туристически център на Мароко за Източна Европа Халид Мими обясни, че тези числа могат да се удвоят и дори утроят. Той допълни, че властите в Мароко и посолството в България ще направят всичко възможно това да се случи.

Посланикът на Кралство Мароко у нас Латифа Ахарбаш подчерта, че Мароко не е засегнато от „Арабската пролет“ и в момента е с висока степен на сигурност и политически стабилна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук