Паисий Хилендарски описал среща с НЛО

0
771

Цитат на светеца в „История славянобългарска” разбуни духовете

Паисий Хилендарски е описал среща с НЛО в „История славянобългарска”. Това сензационно заявява уфологът Иван Лазаров.

След като направил множество консултации у нас с известни и авторитетни астрономи и получил уклончиви отговори, решил да се свърже с известния руски астрофизик Владимир Сурдин и да го помоли за помощ. Той отговорил на Лазаров, че това, което е описал Паисий Хилендарски, не е астрономическо събитие”. Тоест той не описва астрономическо събитие, а е свидетел на НЛО, заключава специалистът.
„Цитирам дословно какво е написано на стр. 182: „Явили се две комети в лунен образ и пак се събирали и разделяли”. Това е оригиналният текст и нищо повече. Паисий Хилендарски или е първият наш уфо репортер, или днешните астрономи и техните знания, умения и становища пет пари не струват” – казва Иван Лазаров.

„Категорично твърдя, че писанията на дядо Паисий са еднакво верни и валидни – както за битките на Крум, така и за уфологичното събитие, което той описва лаконично и без никакви емоции. Вече се появиха доброжелатели и ме подкрепиха в това твърдение”, добавя той.

Специалистът по НЛО Иван Лазаров е сред най-популярните уфолози в България. Създател е на първия у нас уфологичен клуб „Мъдромер”, който се появява още през 1990 г. Негови твърдения нерядко предизвикват смут сред учените и винаги провокират любителите на загадките. Твърди, че е единственият българин, заснел истински НЛО над Русе през декември 1989 г.

retro.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук