Папата омекна за съжителството без брак, но е непреклонен за гей сватбите

0
1370

Папа Франциск смекчи виждането на Католическата църква по отношение на хората, които живеят без брак и разведените, които се женят отново. Според него съжителстващите двойки трябва да бъдат „приети и напътствани с търпение и дискретност“. Сключилите втори брак след раздяла пък не трябва да бъдат отлъчвани от църквата и не трябва да бъдат третирани като такива. Това се казва в нови указания на Католическа църква, посветени на семейството, публикувани днес, съобщи БНР.

В тях се обяснява и че има много причини, поради които двойките не сключват брак пред свещеник. Това понякога е мотивирано от културни различия или сложна ситуация, или пък от бедност.

По въпроса за хомосексуализма обаче папата запазва съществуващия подход на Светия престол. Според него няма основание еднополовите съюзи да бъдат смятани за подобни или поне малко аналогични „на Божия план за брака и семейството“.

Това е разочароващо за поддръжниците на промяната, които се надяваха папата да внесе изменения по въпроса. Въпреки това дългият 260 страници документ, озаглавен „Радостта от любовта“, изразява несъгласие с „всеки знак на несправедлива дискриминация“ на базата на сексуалната ориентация./24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук