Пари за заплати на нови директори има, а за децата с увреждания- не! МТСП произвежда двама нови директори!

Държавата с най-гниещата икономика се оказва с най-тлъста администрация. Кому е нужно? 

0
4107

Вече е ясен първият държавнически акт на социалния министър Бисер Петков, след като беше уволнен, а след това върнат на поста по желание на протестиращите майки на деца с увреждания.

Бисер Петков предлага на Министерския съвет да гласува в следващите си заседания поправки в Устройствения правилник на Министерството на труда и социалната политика. Днес изтече срокът за бележки към проекта в Портала за обществени консултации.

Единствената важна промяна е, че една от дирекциите се разделя на три, за да се произведат двама нови директори.

Така МТСП вместо 3 дирекции в общата си администрация, вече ще има 5 и по този начин ще обслужи желанията на повече хора да бъдат директори.

Досегашната Дирекция „Правно и административно обслужване и човешки ресурси“ се разделя на Дирекция „Правно обслужване и обществени поръчки“, Дирекция „Информационни технологии и административно обслужване“ и Дирекция „Човешки ресурси“.

Старата голяма дирекция е имала численост от 34 души, новите 3 имат численост от 31 души, но за сметка на това с общо 5 души се увеличава щата в другите 2 дирекции – „Финанси“ и „Връзки с обществеността“.

В доклада към проекта за изменение на Устройствения правилник, министър Бисер Петков е описал мотивите, които налагат отварянето на нови директорски постове. С надеждата някой да намери смисъл в тях (ние не успяхме), ги препечатваме дословно:

С обособяването на отделна дирекция „Правно обслужване и обществени поръчки“ ще се повиши нивото на контрол върху работата и ефективността на звената по правно обслужване и обществени поръчки.

С обособяването на дирекция „Информационни технологии и административно обслужване“ се цели оптимизиране на дейностите по изграждането на модерна цифрова администрация с високо ниво на мрежова и информационна сигурност. Усъвършенстване на административните процеси с разработване и предоставяне на електронни административни услуги. Ускоряване на процесите по намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитие на електронното управление в системата на Министерството на труда и социалната политика чрез прилагане на най-нови технологични решения.

С цел повишаване качеството на дейностите, свързани с управлението и развитието на човешките ресурси се предлага процесите по управление на човешките ресурси да бъдат организирани в отделна дирекция.

Администрацията продължава да расте, пари за заплати за нови директори имате, а за майките на деца с увреждания- не. Обяснете това на тях. 

Държавата с най-гниещата икономика се оказва с най-тлъста администрация. Кому е нужно? 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук