Патриотите искат забрана на гей парада

0
1152

Общинските съветници от ВМРО и „Атака“ призоваха столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани насрочения за 18 юни „София прайд“. „Провеждането му е крайно неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството, каза пред общинските съветници председателят на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера.София прайд-

В прочетената декларация събитието се определя като „сборище“, което иска да наложи „хомосексуалността като норма на поведение, едва ли на задължителна норма на поведение“, а мнозинството от гражданите не искали да им се „натрапват сексуалността и перверзността“. Затова кметът трябвало да забрани събитието по морални причини.

Съветникът смята, че провеждащите този парад целят да наложат силово над всички останали своя мироглед, за да се създаде убеждение и внушение, че всичко, което те правят и искат, е нормално. „Считам го за ненормално и чуждо на българските традиции, дух и култура и то не за друго, а защото тези хора искат да ни наложат един чужд за нашето общество модел на мислене и обществен ред“, каза още Контрера. Той обясни, че дори и Йорданка Фандъкова е определяна за хомофоб, защото неотдавна подкрепила инициативата „Седмицата на брака“. „Ако кметът на София е хомофоб, за мен сигурно ще кажат, че ям деца на закуска и стрелям по гейове по улиците“, каза Контрера и допълни, че огромното мнозинство от гражданите споделя същата логика – не иска някой да му натрапва своята сексуалност и перверзност по улици и площади.

„Сигурен съм, че мнозинството в тази зала също мисли така“, обърна се той към колегите си в общинския съвет и призова за забрана и за малко обществена хигиена за това, което се случва по улиците на София./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук