Патриотите могат да загубят физиономия според Сидеров

Сидеров призна, че в малката коалиция на "Обединени патриоти" има проблеми

0
18733

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Има опасност ние да загубим „физиономия“, защото коалиция със силна голяма партия като ГЕРБ винаги носи този риск. Това заяви пред БНТ лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

„В момента хората са свидетели на нещо, което го наричат разправия или скандали вътре в патриотичната коалиция. Моите критични бележки бяха отправени към вицепремиера Симеонов – те бяха обосновани, аргументирани и във всички случаи бяха отговор на негови действия или изявления“, заяви Сидеров.

Той умеел да се защитава и да брани достойнството си.

Не нападал пръв.

Сидеров призна, че в малката коалиция на „Обединени патриоти“ има проблеми.

По думите му проблемите са свързани с това, че патриотите се разконцентрират.

Те можели да загубят доверието, което са спечелили, ставайки трета политическа сила. Трябвало да се концентрират върху важните неща.

„Този, който е в управлението – вицепремиерът Симеонов, вицепремиерът Каракачанов, министрите, които сме посочили и цялостно погледнато правителството да разбере, че не можем да лежим на лаври, не може да се занимаваме с дребнотемия“, допълни лидерът на „Атака“.

Той напоследък чувал доста критични бележки, че нещата се движат бавно, че се иска още и че не се прави достатъчно за народа. Страната обаче имала икономическа стабилност, растеж 4% и добър международен статус. България имала и дипломатически постижения, както и успешно европредседателство.
Въпреки това управляващите не трябвало да се успокояват и отпускат, защото „управлението е непрекъснато състезание“.

Припомняме, че отношенията вътре в „малката коалиция“ на Обединените патриоти от месеци наред не са много стабилни след явните противоречия и взаимните нападки между Валери Симеонов и Волен Сидеров.

През последната седмица напрежението в както в малката коалиция на ОП, така и в голямата коалиция ГЕРБ и ОП се повиши след оставките на трима министри – Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души. Оставките бяха поискани лично от премиера Бойко Борисов.

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция стои лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

НФСБ проведе Националния съвет на и се обяви категорично против подхода и дори заплаши с излизане от управлението. От ВМРО също не одобриха кадровия подход, но бяха по-умерени в изказванията си и поискаха събирането на Коалиционния съвет.

Реакцията обаче на Валери Симеонов предизвика острия тон на лидера на „Атака“ и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров, който призова Валери Симеонов да се оттегли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук