Патриотите не видяха конфликт около Султанка Петрова

0
15584

Обединени патриоти не виждат конфликт на интереси по казуса със зам.-министър Султанка Петрова.

„Това, което установихме чисто формално, е че няма конфликт на интереси. Султанка Петрова нито участва във фирма, нито има отношение към охранителна фирма, в която е била преди години.“ Това коментира лидерът на Атака Волен Сидеров след заседание на коалиционния съвет.

„В момента не виждаме конфликт на интереси. Ако някой се съмнява в това има комисия за конфликт на интереси“, констатира Сидеров.

Припомняме, че вчера от БСП поискаха от патриотите да изтеглят от управлението зам.-министър Султанка Петрова, след като стана ясно, че фирмата, която е собственост на съпруга й, а зет й е управител, охранява т.нар. Партиен дом – в момента сграда на Народното събрание, в което се прави ремонт, за да може депутатите да се преместят там.

В сградата се случи инцидент с мъж, служител на охранителната фирма, при все още неизяснени обстоятелства. След като е бил издирван два дни от семейството си, Даниел Тасев бе открит мъртъв в шахта на сградата, която охранява. Прокуратурата започна разследване на случая, в сградата влязоха и инспектори от Главна инспекция по труда.

Несъгласие Султанка Петрова да се оттегли от поста вече изказаха военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

От името на национално представените неправителствени организации от ВМРО разпратиха и писмо в подкрепа на Султанка Петрова.

Султанка Петрова е председател на Националната женска организация на ВМРО от октомври 2003 г. и част от Изпълнителния комитет на ВМРО от 2012 г. Народен представител на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО, избрана 2014 г. от 24 МИР – София. В момента е зам.-социален министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук