Патриотите останаха без декларация за старта на НС

0
5106

Обединени патриоти не прочетоха декларация в пленарна зала за началото на политическия сезон. Това очаквано предизвика редица въпроси особено след разногласията в групата.

„Имаме приоритети за новия политически сезон, ще ги кажем като му дойде времето“, лаконичен бе в кулоарите на парламента Валентин Касабов от НФСБ. Нямало да има нов председател на парламентарната група.

Такъв оставал Волен Сидеров.

След него препитан по темата бе и съпартиецът му Борис Ячев.

„Не е имало искане за оставката на Волен Сидеров като представител на парламентарната група“, поясни той.

Технически проблем спънал патриотите да излязат с декларация за старта на новия политически сезон.

„Г-н Сидеров не беше в зала и нямаше декларация“, изтъкна Ячев като подчерта, че в групата нямало напрежение.

И той потвърди, че Сидеров остава лидер на парламентарната група на Обединени патриоти. Нямало е искане за оставката на лидера на Атака.

Ячев днес е разговарял със Сидеров. „Говорихме, че ще се нормализират нещата в парламентарната група с регулярните събирания, заседания, обсъждания на законопроекти, поемане на ангажимент от всички народни представители да се стои зад законопроектите, така че парламентарната група да си функционира нормално“, обясни той.

В началото на всеки политически сезон парламентарните групи представят своя декларация, в която излагат целите си за следващите няколко месеца.

Днес декларации представиха Цветан Цветанов от групата на ГЕРБКорнелия Нинова от БСПВеселин Марешки от Воля и Мустафа Карадайъ от ДПС. 

Единствено от парламентарната група на патриотите останаха без декларация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук