Певицата Краси Йорданова се завръща на музикалната сцена с песен по музика на Миро (СНИМКИ)

 Премиерата на „Има истина една“ ще бъде на 22 септември в официалната страница на певицата и в нейния ютуб канал

0
7582
Краси Йорданова / снимка: Дилян Марков

Краси Йорданова, която изпя емблематичните песни „На баща ми с любов“ и „Какво направи с мен“ се завръща на българската музикална сцена с нова песен и клип, видя Информационна агенция „Дейли Прес“. Премиерата на „Има истина една“ ще бъде на 22 септември в официалната страница на певицата и в нейния ютуб канал. За първи път премиера на песен ще бъде съпроводена с различни инициативи, които започнаха на 1 септември.

В първата събота на септември в официалната страница на Краси Йорданова бяха пуснати снимки от мейкинга , показващ работния процес по създаването на визията на „Има истина една“. В деня на Съединението на Източна Румелия с Княжество България ще бъде пуснато видеото, което е запечатало вълнуващите моменти от подготовката и заснемането на клипа. Шест дни по-късно ще бъде публикувана специална фото сесия, дело на известния моден и рекламен фотограф Дилян Марков.

В първия учебен ден, който тази година се пада в събота, Краси Йорданова ще повдигне още малко завесата около новата си песен като ще публикува в официалната си страница трейлъра на видеото.

Краси Йорданова / снимка: Дилян Марков

„Има истина една“ – Екип

Музика: Мирослав Костадинов – Миро

Текст: Краси Йорданова

Аранжимент: Мага

Вокална подготовка: Асен Митев

Фотографии и  видео заснемане: Дилян Марков

Видео монтаж: Игнати Йорданов

Краси Йорданова  избра да направи завръщането си през септември и на тази емблематична дата – 22-ри, защото само когато истински си независим имаш полет на духа и може да следваш мечтите си, а най-голямата й мечта е да пее отново за българската публика, защото песента е нейният живот. Самата тя казва защо решава да се върне в родината си след 7 години в Щатите:

„Да бъдеш творец в България, да се занимаваш с музика и изкуство в днешно време е много трудно. Години наред пях извън България основно чуждоезичен репертоар. Публиката там ме обичаше и ценеше моя талант, но в един момент започна да ми липсва българската музика и българската публика. Усетих нужда да създам нещо ново, което да е продължение на песните, с които ме помнят хората от преди време. Преди години, когато стартирах моята музикална кариера в България, аз бях една от малкото певици, които започнаха с изцяло авторски репертоар и затова днес отново разчитам на нова авторска песен. Исках песента да е със звучене, което беше характерно за 80- те и 90- те години, когато се създадоха едни от най – големите хитове в българската поп музика. Винаги съм държала да изпълнявам стойностни и мелодични песни, които да носят и красиви послания за истинските неща в живота, затова новата ми песен е създадена с носталгия по времето, в което се ценяха стойностните и мелодични песни. Това е песен, посветена на истинската и безкористна любов, която се среща все по – рядко в днешно време. Казва се „Има истина една’, защото считам, че Любовта е най – голямата истина в живота ни“, заяви Йорданова.

Тя разказва за началото и за онзи миг, в който е избрала своя път и е разбрала, че песента е нейното призвание:

„Още помня този ден….. тъй далечен и в същото време толкова близък….. Бях само на 6 годинки, малко, срамежливо момиченце с коси сплетени на плитка и завързани с кокетна бяла панделка. Столовата на детския лагер беше препълнена с хора и всички погледи бяха насочени към мен. Пристъпих плахо… Учителката ми в детската градина ме хвана за ръка и ме поведе към центъра. После ме повдигна с двете си ръце и ме качи на една маса. Бях прекалено мъничка, и за да ме виждат всички, трябваше да ме качат на нещо и понеже в столовата нямаше подиум, малката желязна маса стана моята първа сцена. Когато очите ми обхванаха морето от хора, почувствах как краката ми се подкосяват. Като в просъница чух учителката ми да казва на висок глас: „Краси от детска градина „Вела Пискова“ гр. Сливен, ще изпълни една песен за вас.“ След това тя тихо ме попита: „Какво ще ни изпееш Краси?“, „Песента Обич на Лили Иванова – отговорих аз“. „Добре“, съгласи се учителката ми след кратък спор. В залата се чуха смях и далечни възгласи“, споделя бъдещата тогава певица.

Разказва, че се уплашила, но някъде дълбоко в нея имало една увереност и сила, която тогава не осъзнавала, но която и до ден днешен й помага да покаже това, което може. Никой тогава не знаел, че у дома всеки ден Краси става и заспива не с детски песнички, а с плочите на Лили Иванова и Емил Димитров. Никой не знаел, че вместо да си играе с играчки, обичала да слуша как баба й Кръстина пее народни песни.

„Бях много малка и не осъзнавах, че още тогава всъщност бях избрала своя път и то по един категоричен начин. И така само за един миг се превърнах в най-известното дете в лагера, а песента се превърна в мой живот“, категорична е носителката на няколко награди от песенни конкурси.

НАГРАДИ

  • „Златният Орфей“ – специална награда за песента „На баща ми с любов“ по музика и текст на Илия Кънчев
  • „Ялта – море друзей“, Ялта, Украйна, Международен фестивал за изпълнителско майсторство – Трета награда
  • „Полет към звездите“, Черкаси, Укайна, Международен фестивал за изпълнителско майсторство – Втора награда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук