Педиатър разказа какво представляват ваксините-Ще се уплашите!

0
1519

Докато фармацевтичните компании правят пари, проблемът с ваксинирането на деца продължава да разделя родителите на два воюващи лагера – тези, които отглеждат деца, и тези, които се борят с ваксинирането по всякакъв начин.

Някога обаче, чудили ли сте се, от какво са направени най-злополучните ваксини? Може би, милиони бащи и майки по целия свят не се опитват толкова много да се борят срещу фармацевтичната мафия …
Ще ви разкажем, как всъщност фармацевтите „готвят“ ваксините си, за да разберете веднъж завинаги, дали си струва да ваксинирате детето си.

Състав на ваксините

Нека първо разберем какво представлява ваксината. Ваксината е имунобиологично лекарство, което се въвежда в човешкото тяло (или животно), за да се създаде постоянен имунитет към инфекциозни заболявания.

Изобретен през 1796 г., методът на превенцията непрекъснато се подобрява, предотвратявайки епидемиите и спасявайки милиони животи по целия свят. Защо въпросът за ваксинацията предизвиква такъв разгорещен дебат сред обществеността?

Ваксините са живи, инактивирани и поливалентни. Те обаче са обединени от една обща черта – всички те съдържат отслабени щамове на най-различни патогени на инфекциозни заболявания.

Безопасно ли е? Определено!
Но микроорганизмите не са толкова опасни, колкото консервантите, използвани при производството на препарати за ваксиниране.

Солите на живака са най-реалните пестициди. Тези силно токсични вещества могат да окажат негативно влияние върху нервната система, като унищожат здравите клетки. Полезно ли е? Не мисля … Въпреки това, фармацевтичните компании са склонни да добавят тези вещества към ваксинационните препарати.

Алуминиевият хидроксид е най-честият адсорбент, който се използва при производството на ваксини. Това е често срещана причина за алергични реакции и автоимунни заболявания.

Компаниите успяват да използват дори формалин , който, между другото, е мощен алерген и мутаген.

Производството на ваксини е процес, покрит с воал от тайни и предположения. Но заслужава да се знае най-важното: пълният състав на лекарството е известен само от производителя. И всичко, което виждаме, е само малка част от компонентите на ваксината.
Е, и ако да се спомене първоначалната суровина, която се използва за разпределяне на вируси, след това ни хвърля в трепет. Това са органите на труповете и кръвта на хора, умрели от хепатит, и абортивен материал. Е, вирусът не расте сам: кръвта, тъканите и вътрешните органи на хората и генетично дефектните животни се използват като хранителна среда.

И това е мястото, където се размножават вируси, запазва се тяхната функционалност, например, формалдехид, като по този начин се използва канцероген и мутаген, който споменахме по-горе. И какво получаваме в резултат на това? Реална експлозивна смес от микроорганизми, канцерогени, отрови и бактерии. Страшно е да си представиш, че такова лекарство може да влезе в крехкото тяло на децата!

В родилните отделения на майките и бащите си силно настояват ваксинации срещу туберкулоза и хепатит В. В хода са никакви аргументи от убеждаване на този сплашване на родилките. След няколко месеца бебето трябва да бъде ваксинирано срещу тетанус, коклюш, дифтерия, морбили и рубеола.
Често се случва, че в болниците по някакъв начин магически безплатните ваксинации изведнъж свършват и след това искат да се плаща за ваксинация. Изводът е очевиден: въпросът за ваксинацията е въпрос на огромни пари , вариращи от държавни търгове до обикновени аптеки.
Ваксинирани или не – зависи от вас. Въпреки това нито държавата, нито медицинските работници могат да гарантират качеството на ваксините. Ако все пак сте решили да ваксинирате вашите деца и да се ваксинирате сами, то със сигурност следвайте качеството на ваксината, която лекарите ще ви продадат любезно.
Споделете тази статия с приятелите си в социалните мрежи, със сигурност ще имате нещо да обсъдите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук