Пенсионер дари 4000 спестени лева на болни деца

0
1174

71-годишният Георги Атанасов от Вършец дари 4000 лева за лечение на четири деца с тежки заболявания. Средствата той е спестявал в продължение на години от пенсията си.

„През живота си се трудих, отгледах деца и внуци. Искам да направя нещо добро и за други – непознати хора, което да се запомни!”, заяви възрастният мъж.

Георги Атанасов е работил в курортния град 48 години като електротехник и строителен работник. Със съпругата си, която починала преди 20 години, създал две деца, които пък го дарили с четирима внуци. След пенсионирането си ел.техникът продължил да се труди и всяко допълнително изкарано левче заделял настрани.

Бай Георги никога не е пътувал в чужбина и рядко отдъхвал извън родния Вършец. Преди дни пенсионерът раздал спестените средства на децата и внуците си, но заделил от тях 4000 лева.

„Бях решил отдавна да направя някакво добро дело, да помогна на хора, които са в беда. Избрах да дам парите за лечение на деца, за да продължат тези малки слънца да греят!”, каза възрастният мъж. Той поискал от медиците в болницата в Монтана да изберат кои деца имат най-голяма нужда от помощ и те се спрели на четири момчета на възраст от 1 до 15 години. Децата са с хронични заболявания и семействата им нямат възможност да плащат скъпоструващите лечения.

”Искам да знам, че не съм живял напразно! Надявам се и други хора да направят като мен!”, каза бившият ел.техник./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук