ПИСЪЦИ РАЗДРАХА ГРОБИЩАТА! Със скандал погребаха Александра!

0
1840

Не можахме да се простим с милото ни детенце. Само два часа престоя в нас и трябваше да го погребем, проплака бабата на зверски убитата Александра Севриева – Севджан. Възрастната жена от Провадия сподели, че събота следобед положили тялото на внучка й в земята броени часове след като я взели от моргата.

„Беше като гостенка в собствения си дом. Нямахме време да изпълним церемониите по погребението и да си вземем последно сбогом“, допълни през сълзи бабата Миглена. Опечалената жена заключи, че душманите на детенцето трябва да изгният в затвора.

С обвинение за жестокото убийство се сдобиха съседите на Севджан – 19-годишният Красимир Тодоров и 18-годишната му приятелка Ивалена.

На 22 март сутринта тя излиза от дома на баба си, която се грижи за нея, и се прибира след 25 дни в ковчег. На улицата пред къщата Севджан е отвлечена от комшиите си. Любовниците убийци отвеждат малолетното момиче в запустелите мазета на бившия Ловен дом в града. Там Ива хваща през ръцете жертвата, а Красимир започва да я души с всички сили. Тялото на 13-годишното момиче пада безжизнено на земята, а двамата изроди чевръсто свалят златните накити и изчезват в тъмното. Пръстен, обици, колие с медальон и гривна са причината невинното дете вече никога да не отвори очи.

„Смърт“, „На бесилото“ и „Доживотен затвор“ ще скандират по-късно всички жители на Провадия, след като научат, че Севджан е убита.

Мистерията се разплита на 3 април, когато няколко деца откриват зловещата находка. Броени часове след това е арестуван и Красимир. Той признава вината си и заявява на ченгетата, че е убил Севджан заради златото й и посочва в кои заложни къщи във Варна го е продал. Първоначално Красимир казва, че гаджето му Ива е бременна и няма нищо общо със зверството. Разследващите обаче бързо разкриват лъжите му. По време на огледа в Ловния дом те взимат отливка от отпечатък от обувка до главата на Севджан. Взети са и ДНК проби изпод ноктите на жертвата. Резултатите са категорични. Стъпката е оставена от Ива, по тялото на момичето има отпечатъци и от двамата, а под ноктите й е открит генетичен материал на убийците. Бързо рухва и твърдението на любовниците, че Ивалена е бременна. Медици категорично заявяват пред съда, че това е долна инсинуация. Ива е освидетелствана в следствения арест.

Два дни след като прокуратурата повдига обвинение на Красимир, с такова се сдобива и приятелката му. Тя ще отговаря като съучастник в извършеното престъпление – грабеж, придружен с убийство. Прокуратурата е приложила към доказателствата по делото и видеозапис от охранителна камера на оказион във Варна. На кадрите се виждало как душманите заложили бижутата, като за целта използвали личната карта на Ивалена. Красимир вече е с наложена мярка задържане под стража. Днес прокуратурата ще иска и постоянния арест на Ива, пише „България днес“. Очаква се тя също да остане в кауша, след като стана ясно, че не е бременна.

Роднини и близки на затритото момиче заявиха категорично, че ако изродите бъдат пуснати от ареста, ще се саморазправят с тях. Майката на Севджан Севда каза, че убийците на дъщеричката й трябва да бъдат провиснати на въжето. Тъй като в България нямало смъртно наказание обаче, тя призова властите да тикнат в зандана душманите доживот.

Красимир: Убих заради златото

„Убих Севджан заради златото. Съжалявам за грабежа, който съм направил. Просто искам да помогна на приятелката си, която е бременна.“ Преди да стане ясно, че Красимир и Ива лъжат, убиецът се помоли магистратите да го пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за приятелката си. Веднага след това стана ясно, че тя не е бременна, и ченгетата я тикнаха зад решетките.

 Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук