Пияният шофьор, който уби дете на „зебра“, го влачил 100 метра преди да спре

0
134

Пред полицаите дал нелепи обяснение за случилото се

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал около 21:17 часа в събота в района на кръстовището на улиците „Г. С. Раковски“ и „Цар Иван Шишман“. Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил. Колата е влачила детето около 100 метра преди да спре. Водачът е на 37 години.

„Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вечества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване“. Това заяви пред Нова телевизия главен инспектор Марио Киричков от сектор „Криминална полиция“, СДВР.

По думите му с шофьора в колата е пътувала и жена. „Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно“, подчерта Киричков.

Водачът е задържан на място. „Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга“, посочи инспекторът и подчерта, че и полици, и Спешна помощ са се отзовали много бързо на сигнала за инцидента.

Мъжът първоначално е дал „нелепи обяснения на случилото се“, заяви Киричков.

Камелия Цветанова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук