Пиян хирург в бургаската болница бе отстранен от работа

0
1175

Коремният хирург д-р Лъчезар Дудулов е отстранен от работа в УМБАЛ-Бургас. Това е станало след сигнал за употреба на алкохол на работното му място, съобщиха от ръководството на болницата.

Във вторник след полунощ хирургът е бил повикан за консултация в спешното отделение. Той пристигнал около 02 часа във видимо нетрезво състояние. Д-р Дудулов е трябвало да консултира пациентка с коремни болки. Съпругът на жената, след като видял, че лекарят е пиян, повикал полиция. Проверката с дрегер отчела 1,9 промила алкохол.

От ръководството на болницата уточниха, че веднага след намесата на органите на реда докторът е отстранен от работа и дежурството му е поето от друг лекар. След спешно заседание във вторник сутрин д-р Дудулов е отстранен и от длъжност. На заседанието са присъствали всички лекари, медицински сестри от Първа хирургия и представители на синдикатите от лечебното заведение. При всички случаи предстои налагането и на административно наказание. От УМБАЛ-Бургас заведение очакват и компетентният орган, който е приел оплакването на пациентите и е извършил проверката с дрегера, да им предостави официално резултатите от нея.

Към момента тече вътрешна проверка в болницата, след която докторът ще бъде дисциплинарно наказан. От ръководството все пак правят уточнението, че това е прецедент и до този момент д-р Дудулов, който има 20 години стаж, не е имал проблеми с алкохол на работното си място. Дисциплинарната проверка ще уточнява и това дали е така. Преди това д-р Дудулов е работил за МБАЛ-Пазарджик, откъдето е напуснал./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук