Пламен Георгиев: Иванчева останала в една съседна държава, вместо да дойде за подкупа

0
11167

За мен не е прекрачена границата, коментира Пламен Георгиев, председател на новия антикорупционен орган, ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева. 

Свърши се нещо, което беше полезно, нещо, което не е вършено в годините след прехода, каза Георгиев за „Здравей, България“.

Той разказа, че за първи път сигналът до оглавяваната от него Комисия, че е искан подкуп, е подаден на 2 февруари т.г Ваклин дойде, срещнал се с нашите инспектори и подал сигнал до нас, обясни Георгиев.

Както стана известно, Ваклин е подал жалба срещу бавенето на Иванчева в Административния съд не през август, както твърдеше, а едва на 18 януари 2018 г. Делото е насрочено за началото на месец май. Ваклин не изчаква решението на съда, след като е чакал по думите му 1 година кметицата да му подпише, а две седмици по-късно отива в антикорупционната комисия.

„Започваме да правим пълен финансов анализ на всички обвиняеми. Ще проверим всички банкови сметки, всички придобити от тях имоти в България и в чужбина“, каза още Пламен Георгиев.

На въпрос дали арестуваните са водили охолен живот, Пламен Георгиев каза: „Позволявали са си доста глезотии. Например отиват в съседна държава на почивка, решават, че им харесва, обаждат се и казват, че остават, защото много им харесва“.

Заради почивката се наложило отлагане на предаването на подкупа и ареста. Всъщност Георгиев разказа текст на Агенция ПИК от миналата седмица, в който се описваше профила на Иванчева във ФБ. Там тя е публикувала снимки от Гърция от Великден.

В ПИК това беше интерпретирано, че си позволява да води охолен живот, като яде октоподи и калмари и притежава две кучета – чихуахуа и йоркширски териер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук