Плевен става Град на игрите

0
1188

Тази събота Плевен ще се превърне в място за игри и забавления. Инициативата „Град на игрите” е на Съвета на децата – консултативен орган към председателя на Държавна агенция за закрила на детето, а мястото е Регионалният исторически музей (РИМ) – Плевен.

Четете интервю с представителя в Съвета на децата за Плевенска област Жанин Ал-Шаргаби.

Сега Жанин споделя, че решението да се реализира инициатива под надслов „Градът на игрите“ е взето на заседанието на Съвета на децата през месец юни. Целта на тази проява е да се промотира здравословен, активен, безопасен начин на живот сред децата, чрез игри и интересни занимания.

,,Градът на игрите“ се провежда в цяла България. В Плевен то ще се състои на 27 август, с подкрепата на Община Плевен в Регионалния исторически музей. Началото е в 10:00 часа.

За най-малките деца е предвидено състезание по оцветяване – те ще трябва да изберат от раздадените рисунки на различни храни само здравослвоните и да ги оцветят подходящо. По-големите ще получат празни хранителни пирамиди, които трябва да попълнят.

Програмата включва още настолни игри и кратки поучителни постановки, чрез които плевенските деца ще научат за важността на здравословния и разумен начин на живот, ще се сдобият с умения за оказване на първа помощ.

Междувременно, доброволци ще провеждат различни раздвижващи игри, към които ще могат да се включат децата, за да не се застояват покрай другите дейности./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук